Bouwvakker een ondergewaardeerd beroep?

Werken in de bouw wordt door menigeen erg ondergewaardeerd. Niet door de bouwvakker zelf. De meesten hebben plezier in hun werk en weten hoe belangrijk het is dat ze hun werk goed doen. Denk aan de veiligheid als muren niet goed gemetseld worden of dakpannen niet goed gelegd en ga zo maar door. Een bouwvakker werkt met zijn handen, maar niet zonder zijn hersens erbij te houden. De bouwvakker begint vroeg en maakt lange dagen. Hij wordt blootgesteld aan allerlei weersinvloeden. In de zomer is menigeen jaloers op hem, ten minste als het geen dertig graden is en hij in de volle zon zijn werk moet doen. `s Winters rijden we snel naar ons warme bedrijf en soms bieden we hem wat warme koffie aan als het zo uitkomt. De waardering moet komen van het resultaat dat de bouwvakker zelf telkens weer ziet als er weer een project klaar is waaraan hij heeft meegewerkt.

Van alle markten thuis

Bij het werken in de bouw is het handig voor je werkgever als je van alle markten thuis bent. Bij grote bouwprojecten heb je voor elk karwei een aparte werknemer. Bij een kleinere klus of bij het opknappen van een huis is het handig als de metselaar zelf ook kan voegen en als de schilder ook een rotte lat kan vervangen. Als je dus op meerdere fronten kunt worden ingezet zal er eerder werk voor je zijn. Ga het internet op en zoek naar de vacatures die er zijn bij werken in de bouw. Lukt het even niet om meteen werk te vinden, soms ligt de bouw nu eenmaal wat stil, schrijf je dan in bij een uitzendbureau of solliciteer bij een detacheringbureau. Je kansen worden vele malen groter. Een open sollicitatie op het internet plaatsen biedt jou nog meer kansen op werken in de bouw.

Solliciteren

Als je in de bouw wilt gaan werken dan kun je hier altijd eens gaan solliciteren. Ga eens kijken wat de mogelijkheden zijn voor jou en een open sollicitatie kan ook wonderen verrichten. In de bouw zijn namelijk altijd wel mensen nodig, dus heb je zin om daar te gaan werken? Grijp dan nu je kans, kies een opleiding of ga leren en werken meteen met elkaar afwisselen, dat is een goede manier van snel en goed leren!