De financieel directeur

Woorden als vakkennis, verantwoording, motivatie, gedrevenheid, doelgerichtheid en betrokkenheid kom je vaak tegen in vacatures financieel directeur. Overdreven??? Nee, zeker niet. Een financieel directeur is namelijk de eindverantwoordelijke wat betreft de financiën van het bedrijf of de organisatie waarin hij of zij werkzaam is. Hij of zij voert het strategisch beleid uit in de financiële kant van het bedrijf of de organisatie. Hij of zij houdt nauwgezet de gestelde doelen in het oog. Hij of zij gaan in gesprek met banken, belastingdienst, accountants enz. over het belang van het bedrijf. Hij of zij is op de hoogte van alle cijfers van het bedrijf. Hij of zij stuurt medewerkers aan door de juiste informatieverstrekking op het gebied van automatisering en op financieel administratief gebied. Een uiterst boeiende en belangrijke baan: financieel directeur. Voor vacatures financieel directeur ga je op zoek op het internet en je zult blij verrast zijn hoeveel vacatures er te vinden zijn.

Het internet helpt werkzoekende financieel directeur

Wanneer je op zoek bent naar vacatures financieel directeur dan stelt het internet je niet teleur. (Bijna) alle vacatures financieel directeur zijn er samen gebracht in een vacaturebank. Je vindt dus alle banen bij elkaar en je kunt zo een keuze maken, op welke baan je gaat solliciteren. De vacature staat op de site uitgebreid beschreven: naam, adres en woonplaats van het bedrijf, telefoonnummer en e-mail adres, de omschrijving van de functie die wordt gevraagd de eisen die aan deze functie worden gesteld, het profiel van het bedrijf wordt in het kort beschreven. Tevens kun je op dezelfde site je sollicitatie plaatsen. Het grote voordeel van het internet: alle vacatures bij elkaar en voor jou de kunst om er nu juist die ene te selecteren, die voor jou een droombaan gaat worden. En lukt het even niet om een juiste vacature te vinden dan kun je er ook voor kiezen een open sollicitatie te plaatsen. Wellicht word jij gevonden door een bedrijf in plaats van andersom.

Werken in eigen regio als financieel directeur

Wanneer je een zware studie achter de rug hebt, is het nu zoeken naar de geschikte baan: financieel directeur. Een mooi salaris staat je te wachten. Echter ook een zeer verantwoordelijke baan, die jouw tijd gaat invullen voor een groot deel. Probeer daarom werk en privé te scheiden, ook wat betreft tijden. Natuurlijk zul je vaak voorrang aan je baan moeten geven, dat brengt deze baan als financieel directeur met zich mee. Besprekingen, vergaderingen, zakelijke etentjes enz. het jaar vliegt voorbij. Een prettige bijkomstigheid is het als er een vacature financieel directeur te vinden is in jouw regio. Na al die vergaderingen en bijeenkomsten in je bedrijf ben je na afloop ten minste zo thuis. Woon je een beetje centraal, dan zal het niet moeilijk zijn om een vacature financieel directeur in je eigen regio te vinden. Op het internet kun je ook op regio, plaats of provincie gaan zoeken.
Ook wanneer je niet graag reist of in de file staat is een baan financieel directeur in je eigen regio ideaal te noemen. Plaats ook altijd een open sollicitatie en wie weet word jij gevonden door jouw nieuwe bedrijf.