Ik zoek werk

Na ontslag bij vorige werkgever

Helaas het gebeurt: je hebt een leuke baan en het bedrijf gaat failliet of heeft door de automatisering minder personeel nodig. Je hoort bij de groep die ontslagen wordt helaas. Een heel emotionele gebeurtenis en ook financieel ga je er niet op vooruit. Het is afhankelijk van je leeftijd of je gemakkelijke een nieuwe baan vindt. Je hebt de verplichting om te solliciteren als je een uitkering krijgt, dus dat ga je natuurlijk doen. Maar hoe vind je werk, waarop moet je solliciteren? Laat zoveel mogelijk mensen weten dat je werk zoekt. Schaam je er in elk geval niet voor. Kom ermee voor de dag: ik zoek werk. Dan heb je de grootste kans op een andere baan. Doe je niets dan komt men het werk echt niet thuis brengen! Laat duidelijk weten en horen dat je wilt werken. Ga elke dag het internet op voor de laatste vacatures, schrijf open sollicitaties naar bedrijven of zet deze op het internet. Het uitzendbureau kan wellicht wat voor je betekenen. Je hebt al werkervaring, laat dat duidelijk weten.

Solliciteren bij detacheringbedrijf

Ook kun je solliciteren bij een detacheringbedrijf. Fiets eens door je eigen stad of dorp, wellicht krijg je ideeën bij het zien van bedrijven of winkels enz. loop eens een bedrijf binnen en laat weten: ik zoek werk. Ga in elk geval niet bij de pakken neer zitten. Zie je een vacature die jij denkt te kunnen invullen, wacht dan niet, zelfs geen dag, maar neem meteen contact op met de werkgever. Laat merken hoe graag jij weer aan de slag wilt, hoe gemotiveerd, gedreven en werklustig je bent. Lukt het desondanks niet om meteen weer aan de slag te kunnen gaan, vraag dan aan je uitkeringsinstantie of je vrijwilligerswerk mag doen met behoud van uitkering natuurlijk. Je blijft dan in een bepaald ritme zitten en misschien rolt vanuit het vrijwilligerswerk een leuke baan. Je krijgt en houdt in elk geval contact met mensen. Je wereld wordt niet kleiner en van daaruit komt er op zekere dag een prima baan.

Ik zoek vakantiewerk, weekendwerk

Ook voor studenten is het leven erg duur, hun beurs is niet voldoende. Het zakgeld van je ouders is niet toereikend voor alle concerten, uitstapjes, kleding, vakantie enz. Ga daarom zelf een steentje bijdragen aan je financiële toestand. Ga in een weekend bijvoorbeeld op zaterdag werken: in een winkel, bij de post, bij een kweker, op de markt, in de bioscoop, in de horeca enz. Vele banen hebben tijdelijke mensen in dienst voor enkele uren in de week. Dit baantje levert je net genoeg op om een beetje extra te kunnen uitgeven en om niet tekort te komen. Vanuit dit weekendbaantje krijg je vaak de mogelijkheid om er ook in de zomervakantie enkele weken te komen werken. Lekker geld verdienen en daarna naar de zon op vakantie met je vrienden. Ik zoek werk, prima, zoek een gezellige baan via het internet. Er staan er legio op. De keuze is groot. Elke dag even snuffelen of er voor jou een geschikte baan bij staat en zo ja, dan meteen een reactie sturen. Of zelf op het internet zetten: ik zoek werk, met een goede c.v. komt het bedrijf misschien wel naar jou.