Jobdagen, Jobbeurzen

Jobdagen, ook vaak een Jobbeurs, carrière beurs, Job happening of Banenmarkt genoemd, zijn beursen voor werkgevers en recruiters om potentiële werkzoekenden te ontmoeten. De beurzen bevatten meestal bedrijven en organisatie tafels of kraampjes waar werkzoekenden in interactie kunnen komen met corporate recruiters, informatie krijgen over arbeidsmarkttrends, bedrijven of organizaties, hun CV kunnen afgeven en contactgegevens kunnen uitwisselen (vaak in de vorm van visitekaartjes). Alle leeftijden en kwalificaties kunnen er terecht.

Veel zien in een korte tijd!

Jobdagen zijn goede plekken om vele vertegenwoordigers van bedrijven van alle sectoren en maten binnen een korte tijd te ontmoeten. Het is dus een unieke mogelijkheid voor uitzendmedewerkers om in kontact te komen met mogelijke werkgevers. Elke jobbeurs heeft soortgelijke basiselementen en er bestaan zelfs online Jobbeurzen die even efficiënt kunnen zijn.

Afstudeerbeurzen

In universiteiten en hogere onderwijs instellingen worden de Jobbeurzen vaak gebruikt voor het werven van laatste jaar studenten over het werkveld. De bijna nieuwe afgestudeerden kunnen dan informatie krijgen over werken in hun toekomstige werkveld. Meestal gaat het dan om stage plekken en startniveau Job. Deze beurzen worden meestal gesponsord door loopbaancentra. Het is een zeer gunstige locatie voor studenten om werkgevers te ontmoeten en eerste gesprekken over het vak uit te voeren.

Leren over solliciteren

Niet alleen kontakten vind je daar, je kan in een Jobdag ook nieuwe informatie krijgen over hoe sollicitatie- en selectieprocedures werken. Je kan meer leren over over de rechten van een werkzoekende en de plichten van een werknemer. Ben je geïnteresseerd in werk als zelfstandig? vaak kan je ook hierover all jou vragen bentwoord zien te krijgen. Verder wordt er ook over werken in het buitenland vaak gesproken of wordt over een soortgelijke interessante onderwerp een workshop gegeven waar je deel aan kunt nemen.

kijk online voor de volgende Jobdag

Veel uitzendbureaus nemen geregeld deel aan verschillende Jobbeurzen of zijn zelf degenen die Jobdagen organiseren samen met externe partners. kijk dus altijd op de site van het uitzendbureau voor de volgende geplande Jobdagen en doe mee.