Solicitatie procedure bij uitzendbureaus

Als je via een uitzendbureau werk wilt vinden moet je een paar stappen doorlopen van de sollicitatieprocedure. Op deze manier zorg je voor een ideale match tussen je toekomstige werkgever en jezelf als uitzendmedewerker.

Hieronder beschijven we de nodige stappen:

Stap 1: Kies een Uitzendbureau waar je je wilt gaan inschrijven.

Er zijn, zoals je weet, veel uitzendbureaus in elke stad en dorp. Je kan je natuurlijk laten inschrijven bij zoveel als je wilt. Wel is het belangrijk dat je oplet op de specialisatie van een of een andere bureau. Vaak is het zo dat een uitzendbureau zich meer richt op een bepaalde sector en dus meer werk aanbod binnenkrijgt in een bepaalde richting. Werk zoals houshoudelijke hulp zit dus in een andere sector dan administratieve kantoorwerk om maar een voorbeeld te geven. Sommige uitzendbureaus zijn bijna uitsluitend voor call center baantjes en er zijn ook uitzendbureaus die juist meer werk aanbieden in een apart genre zoals bijvoorbeeld uitzendbureaus voor meertalige mensen. Bij de meeste uitzendbureaus is het zo dat de personeel verdeeld is per Job-afdeling. Vraag bij het kennismakingsgesprek altijd naar degenen die voor werk in jouw gebied verantwoordelijk is. Je loopt kans op meer werk aanbod in je vak als je vooraf weet bij wie je het beste terecht kan voor de werk die je wenst.

Stap 2: een intakegesprek

Bij het intakegesprek ga je samen met een medewerker van de uitzendbureau die gericht is op jobconsultatie na welke werk je denkt dat het beste bij jouw profiel gaat passen. Ook gaan jullie samen je professionele ervaringen en je voormalige opleiding doorlopen. Een intakegesprek kan dus zeker handig zijn, omdat je op die manier een persoonlijke indruk kunt maken die jouw meer onthoudbare zou maken op moment dat een juiste vacature in het bureau binnen komt. De consultant zou dan ook zeker aan je denken.

Stap 3: op Internet solliciteren en een profiel aan maken

Zodra je bent ingeschreven in een bureau staat jouw profiel in de nationale database van het uitzendbureau en kunnen bedrijven jouw profiel zien.

Hoe dan ook: Wacht op niemand!

Uitzendbureaus hebben veel sollicitanten en dus veel kandidaten voor elke job. Ook is het vaak heel druk op kantoor. Via de website van het uitzendbureau kan je dus zelf zien welke jobs open staan voor je en kan je ook zelf solliciteren! Het is zeer eenvoudig, je hoef alleen maar een profiel aan te maken en krijgt dan toegang tot alle open vacatures op de site.

Met behulp van de site kan je dus: jobs per email ontvangen, online solliciteren, sneller en vanuit huis inschrijven in een uitzendkantoor.

Hoe maak je een nieuw profiel aan?

Om meer kan op werk te krijgen moet je het zo volledig mogelijk ingevuld hebben!

Je voert je contact gegevens in, je opleiding, voormalige werkervaring, het soort werk waar je naar op zoek bent. Let op om alle verplichte velden in te vullen.

Wat ook belangijk is: je krijgt de mogelijkheid om je eigen CV te uploaden.

Jouw CV wordt altijd gevraagd bij een solicitatie, op die manier staat het bestand alvast online en kunnen alle geintreseerde jouw ervaring zien. Het is zeker aan te raden. Een volledige profiel = meer kans op werk!

Stap 4: pro-actief op zoek naar werk

Na een intakegesprek heb je een contact persoon in het uitzendbureau(s) waar je ingeschreven staat. Het kan zijn dat deze consulent jou al meteen bij je inschrijvingsgesprek geschikt werk aanbiedt. Mocht het niet zo snel lopen, en is er geen job die al op voorhand beschikbaar voor je is, zou je op de hoogte blijven en krijg je normal gesporken meteen te horen met nieuwe komende vacaturen die bij jouw profiel passen.

Om ervoor te zorgen dat je zeker geen vacature gaat missen is het zeker handig om dagelijks het aanbod aan jobs op de site van de uitzendbureau(s) te bekijken. Alle vacaturen komen op de site van het bureau te staan. Schrijf je vooral in voor de email service! Op die manier krijg je wekelijks een lange lijst met alle vacatures en hoef je niet door het hele site te kijken. Je klikt dus gewoon op de links en kan meteen online reageren of contact opnemen met je kantoor hierover. Hangt af van de functie eisen zal je misschien ook nog wat tests moeten doorlopen.

Vergeet niet: hoe meer inzet hoe sneller je jouw perfecte baan in handen hebt! Succes!