Uitzendkracht voordelen

Uitzendkracht worden?

Als je als uitzendkracht wilt gaan werken is het zo dat je op eerste instantie meestal ingezet wordt voor tijdelijke werkzaamheden. Bij een werk van dit aard horen vaak functies die weinig kennis en hoge opleidingen behoeven, zoals bijvoorbeeld horeca werk, schoonmaak of simpel administratieve opdrachten. Echter zijn er ook tijdelijke functies waar behoefde is aan uitzendkrachten met een hogere opleiding en zelfs een zeer hoge opleidingsniveau. Deze mensen worden dan uitgezonden als vervanging voor korte termijnen (meestal tot een half jaar). Voorbeelden hiervan zijn project leiding en bestuur functies voor kantoren, grote zaken, bedrijven zowel als ingenieurs en artsen voor overheid projecten en opdrachten enz.

Voordelen Uitzendwerk

Wist je dat meer dan 250,000 Nederlanders met een Uitzendovereenkomst werken? In Belgiƫ ligt het nog hoger, ongeveer zijn het 350.000. De grootste voordeel uitzendkantoren bieden is dat ze jou helpen om de juiste functie voor je te vinden die precies bij je kwalificaties, ervaring en wensen past. Er zijn ook andere voordelen: je krijgt verschillende keuzes voor werk een kan een hoop interessante ervaring op doen. Ook beslis je vaak zelf over je beschikbarheid en je werk uuren en kan je zelf je tijd organiseren.

Samen een nieuwe begin opbouwen

Volgens de wet heb je gelijke rechten als dat van mensen die in vaste dienst zitten. Dit wilt zeggen dat een uitzendovereenkomst gelijksoortige rechten geeft aan de werknemer als een reguliere overeenkomst, of we het nou over bepaalde of onbepaalde tijd hebben. Bovendien, is het vaak zo dat uitzendwerk een opstap is naar een vaste overeenkomst en dat je je tijdelijke functie gaat behouden. Het kan een ideale manier zijn om een verandering te brengen in je leven, bijvoorbeeld na een paar jaren werk die je geen inspiratie heeft gebracht. Met de personeel in een uitzendbureau krijg je een hoop steun om samen een nieuwe begin voor je te bouwen en de motivatie en vreugde terug te vinden in je werk.