Vacatures zoeken na je opleiding

Je hebt gezwoegd om je diploma te behalen. Het is gelukt. Nu is het eerst tijd voor een relaxte vakantieperiode, dat heb je verdiend. Studeren is namelijk ook hard werken, voor je toekomst.
Misschien is het verstandig om je toch eerst nog even bezig te houden met de tijd na de vakantie. Ga je alvast voorbereiden. Of ben jij die geluksvogel, die na zijn stage er meteen een vaste baan of jaarcontract aan heeft overgehouden. Dan kun je nu echt vakantie vieren. De meesten zullen echter op werk uit moeten. Het internet is een prachtig middel om alle vacatures te bekijken. Je zoekt de branche, de regio, de functie enz. Je laat bij zoveel mogelijk bedrijven je c.v. achter. Soms krijgen scholen, universiteiten, h.b.o. opleidingen vragen van bedrijven of zij studenten afleveren. Je stageplek kan ook een opstapje zijn naar een nieuwe baan. Je bent er wellicht in aanraking gekomen met andere bedrijven. Vraag of je je docent of stagebegeleider als referentie mag opgeven. Zorg er in elk geval voor dat zoveel mogelijk mensen weten dat je een baan zoekt. Je kunt ook altijd zelf een advertentie plaatsen, in een dagblad, een regionale krant of op het internet. Misschien word jij eerder opgemerkt, dan dat je zelf een bedrijf hebt gevonden. Het is prettig vakantie vieren als je weet dat je daarna aan de slag kunt. Dus wacht niet af. Ga op het internet actief op zoek. Jij bent namelijk niet de enige die afgestudeerd is en allemaal willen ze de fijnste baan.

Vakantiewerk?

Heb je vakantiewerk en bevalt dat erg goed, dan kun je er met je bedrijfsleider eens over praten, of je na je studie daar de kans hebt op een vaste baan. Het voordeel is dat je het werk al kent en ook je collega`s. Ook kent het bedrijf jou en misschien willen ze je een baan aanbieden. Praat er gerust eens over dan weet je waar je wel of niet op kunt rekenen.

Inschrijven en solliciteren

Schrijf je in bij een uitzendbureau of solliciteer bij een detacheringbureau. Al deze mensen zitten dichter bij vacatures van bedrijven dan jij. Zij krijgen de vragen van bedrijven meteen door.
Kijk elke dag even de vacaturebanken op het internet door. Zij worden telkens up to date gemaakt.

Zo blijf je op de hoogte van alles wat er aan vacatures bijkomt en eventueel vervalt door invulling van de baan. Het bijhouden van de vacatures kost je telkens weinig tijd en kan je zomaar een leuke baan opleveren.