Voordelen: eigen zaak beginnen

Ook gaat niet alles vanzelf, zijn er zeker verschillende voordelen om je eigen zaak starten.

Je gaat een zaak beginnen betekent over vrijheid te beschikken en doen waar je passie in ligt! De grootste voordeel is dat je gaat doen wat je graag wilt doen en je eigen ideeën kan realiseren!

Persoonsonwikkeling

Als werkenemer heb je niet zoveel verantwoordelijkheden als een eigenzaakman/vrouw. Is het een voordeel? Zeker! je zal gaan bemerken dat je persoonlijkheid een grote deel gaat ontwikkelen. Wat je als zelfstandig gaat meemaken gaat jou verbeteren op veel gebieden. Zakelijk ga je veel professioneeler moeten worden om dat je nu op eigen benen staat en alles if afhankelijk van je prestatie. Ook op organisatorische valk moet je je zeker optimaal presteeren. Ten minste op het begin komt het niet vaak voor dat een zelfstandig een secretaresse in diesnt gaat nemen. Ten deerde, klanten in huis krijgen is geheel afhankelijk van je eigen motivatie, je wordt hierdoor veel sterker (mentaal) om ervoor te zorgen dat je bedrijf sucssesful is. Je moet zeker een sociale houding hebben en mocht je in het verleden niet zo zeer klant gericht zijn, is het nu essentieel. Naar alle meningen is een ontwikkeling in een sociale gedrag een zeer positieve stap!

Het kan moeijlijk zijn om ineens van alle verschillende invalshoeken te gaan denken, maar uiteindelijk groei je hiervan en krijg je gaat je eigen vruchten plukken!

Je eigen baas zijn

door een eigen zaak te starten wordt je meteen je eigen baas! Geen vervelende commentaar en controle over je prestatie van boven af. Je gaat je eigen uren bepalen en manier van organiseren. Je gaat verantwoordelijkheid nemen op je werk en jezelf moeten beoordelen. Aangezien jou inkomen hiervan afhankelijk zal je dus zeker een verantwoordelijk gedrag nemen om te voorkomen dat er problemen ontstaan.

Verantwoord met geld

Je leert om verantwoord met geld uitgaven om te gaan een optimaal te presteren. Vergeet niet, financieel kan het zwaar zijn in het begin en er zijn zeker financiële risico’s maar er zijn ook financiële voordelen. Denk aan BTW en belastingen vergoedingen bij voorbeeld. Om van alle financiële voordelen op de hoogte te zijn is het belangrijk om het vooraf goed uitgebreid met een boekhouder te bespreken. Een goede begeleiding is een onmisbaar voor een succesvolle begin van je eigen zaak.