Wat is een detacheringbureau?

Een detacheringbureau neemt mensen in dienst en zorgt ervoor dat deze personen bij andere bedrijven aan de slag kunnen. Zij betaalt haar werknemers uit ook al hebben ze op een bepaald moment geen werk voor hen in een ander bedrijf. Het is dus in het belang van het detacheringbureau om er voor te zorgen dat haar mensen aan het werk blijven. Wanneer je werkzaam bent voor een detacheringbureau kun je in je baan omhoog klimmen, ambities worden toegejuicht. Het detacheringbureau is ermee gebaat als haar personeel, gemotiveerd is, kwalitatief goed is en gedurende langere tijd voor hen blijft werken. Daarom ook zorgt het detacheringbureau ervoor, dat je kunt rekenen op een fijne baan, met
volop mogelijkheden en persoonlijke ontwikkelingen.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau bemiddelt tussen een persoon die werk zoekt en een bedrijf of organisatie die mensen nodig heeft. Het is een tussenstation. Vaak betreft het mensen die tijdelijk werk nodig hebben of zonder vaste baan zitten en bedrijven of organisaties die het tijdelijk wat drukker hebben en dus tijdelijk mensen nodig hebben voor hun werkzaamheden, die in zee gaan met een uitzendbureau. Het uitzendbureau heeft een bestand waarin de werkzoekende uitzendkrachten staan. De werkzoekende treedt in dienst bij het uitzendbureau wanneer dit bureau hem of haar naar een bepaald bedrijf stuurt, uitzendt. De uitzendkracht en het uitzendbureau gaan een overeenkomst aan. Het uitzendbureau is verantwoordelijk voor de uitbetaling van het salaris aan de uitzendkracht, dus niet het bedrijf waar de uitzendkracht werkt. Dit bedrijf betaalt aan het uitzendbureau. Enkele heel bekende uitzendbureaus zijn onder andere: Randstad, Tempo Team en Adecco.

Verschil tussen een uitzendbureau en een detacheringbureau

Het detacheringbureau heeft mensen in eigen dienst en alleen maar in eigen dienst. Het uitzendbureau heeft mensen in dienst en mensen die zij tijdelijk naar bedrijven of organisaties uitzendt. Ook betreffende de veiligheidsvoorschriften en verantwoordelijkheden is er een verschil tussen detacheringbureau en uitzendbureau. Het uitzendbureau legt de verantwoording over de uitzendkrachten bij het bedrijf waar ze (tijdelijk) werkzaam zijn. Het detacheringbureau heeft een eigen verantwoording samen met het bedrijf waarin haar personeel te werk is gesteld.