Wat is offshore?

Letterlijk vertaald betekent offshore: weg van de kust. Werken in de offshore is werken dichtbij de kust en op zee. Denk aan olie- en gaswinning, windenergie en aquacultuur (visteelt). Je werkt op bijvoorbeeld een olieplatform of een gasplatform. Maar ook voor de platformbevoorrading, pijpen leggen enz. Werken in de offshore is zeer uitdagend. Je werkt bijvoorbeeld op een boortoren. Je hebt belangrijk en vaak ook werk dat niet zonder gevaar is, denk aan de zware stormen, orkanen op zee. Je dient de Engelse taal goed te beheersen alvorens je voor een baan in aanmerking komt. Wanneer je op een booreiland te werk wordt gesteld moet je zowel een uitmuntende psychische als ook een uitmuntende fysieke gezondheid hebben. Het werken op een booreiland is zwaar.

Werken in de offshore: werken op een booreiland

Wanneer je kiest om op een booreiland te gaan werken, dan word je goed betaald, je baan is uitdagend, je werkt 6 maanden per jaar. Je wordt naar je werk gevlogen met een helikopter. Je moet er hard en goed werken. Er is veel afwisselend werk en vaak ook spanning tijdens het werk. Ga je internationaal werken dan moet je reizen. Het voordeel van werken op een booreiland is dat je niet in de file staat, niet of een kantoor binnen hoeft te zitten, je geen sleur tijdens je werk ervaart. Je wordt naar je werk gebracht waar ook ter wereld. Je werkt vele uren achter elkaar, alle dagen van de week en dat wekenlang. Je krijgt prima te eten en doet voldoende energie op. Je hebt een grote verantwoording, je trotseert gevaren en je wordt blootgesteld aan stress. Het salaris is prima, de baan uitdagend, in je vrije tijd ontbreekt het je aan niets. Alles is gratis, eten en drinken, je onderkomen, internet, fitness apparatuur. Bij elk nieuw werk doe je veel ervaring op. Je klimt steeds hogerop.

Controle

Er is een strenge controle op je gezondheid, eventueel drank- of drugsgebruik. Je kunt alles in één keer overboord gooien. Eén misstap en je ligt er voor altijd uit. Je krijgt nooit meer een baan in de offshore.

Ben je niet afkerig van vies en zwaar werk, ben je flexibel dan is werken in de offshore wellicht iets voor jou. Ben je liever bij je partner of gezin begin er dan niet aan, de baan in de offshore is dan veel te zwaar. Lijkt het je wat, werken in de offshore, ga naar het internet en zoek alle beschikbare banen. Welke baan wordt het voor jou, op welke baan ga je solliciteren?