Werken in de beveiliging met een diensthond

Wanneer je altijd al met honden wilde werken, dan is het een prima idee om eens te gaan zoeken naar een baan in de beveiliging met diensthonden. Heerlijk om samen met je hond naar je werk te gaan en weer samen thuis te komen. Je hond wordt bijna een collega. Een goed afgerichte hond is natuurlijk een vereiste om in de beveiliging te kunnen werken. Deze hond zal thuis ook zijn plek innemen, maar een andere plek dan die van een gezelschapshond. Werken met een hond in de beveiliging vereist de nodige consequentheid van je. Je hond moet op jou kunnen vertrouwen en andersom ook. Voor de veiligheid van baas en hond en het bedrijf dat je beveiligt is een goede samenwerking van hond en baas van essentieel belang. Als je de hond zelf hebt opgeleid zal dit vertrouwen al gegroeid zijn. Soms ook krijg je een afgerichte hond, waaraan jij moet wennen en de hond aan jou. Door veel samen te zijn en te doen is dit nooit een probleem. Jullie worden maatjes tijdens het werken in de beveiliging maar ook in je vrije tijd.

Waar word je te werk gesteld als beveiliger?

Als beveiliger kun je op allerlei plaatsen worden gestationeerd. Je wordt bijvoorbeeld luchthavenbeveiliger, beveiliger en bewaker van bedrijven en hun terreinen, beveiliger van grote evenementen, beveiliger en begeleider van geld- en waardetransporten, beveiliger en begeleider van personen, beveiliger van mensen die bedreigd worden, beveiliger van personen van het Koninklijke Huis enz. Zoals je ziet zijn er diverse beveiligers nodig. Je werkt ook op diverse plaatsen, denk aan

beveiligen en begeleiden.

Kijk op het internet waar beveiligers nodig zijn. Je kunt ook per regio zoeken als je niet te veel wilt reizen voor je werk.

Opleiding beveiliging

Het diploma MBO opleiding niveau 1 betekent, dat je assistent beveiliger mag zijn en toezichthouder.

Het diploma MBO opleiding niveau 3 betekent, dat je coördinator beveiliging mag zijn.

Het diploma MBO opleiding niveau 2: “diploma beveiliger” betekent dat je beveiligingsmedewerker bent. Vroeger heette dit ABM dat wil zeggen: Algemene Beveiligingsmedewerker. Tegenwoordig leer je tijdens de opleiding naast de beveiligingstaken ook rapporten schrijven, sociale en communicatieve vaardigheden en ICT gebruik. Praktijkles is een belangrijk onderdeel. Tijdens de opleiding werk je vanaf de eerste dag in een zo genaamd leerbedrijf, onder de deskundige begeleiding van jouw praktijkopleider.

Lijkt het je een uitdagende baan: werken in de beveiliging, kijk op het internet. Afhankelijk van je opleiding word je assistent beveiliger, beveiliger of coördinator in de beveiliging.