Werken in de detailhandel

In de detailhandel werken erg veel mensen. Zoals je zult begrijpen als je leest wat er allemaal onder de detailhandel valt. De detailhandel levert alleen producten, echter geen diensten. Alles wat je in je leven nodig hebt om te kunnen leven koop je bij de detailhandel: eten natuurlijk maar ook je spullen. Er bestaat detailhandel met en zonder winkel. Detailhandel zonder winkel zijn de markten, de postorderbedrijven en de internetwinkels.

Detailhandel met winkels

De detailhandel is de laatste schakel tussen de producent en de consument. De detailhandel doet als het ware over de toonbank de laatste zet van de artikelen naar de consument. Dit gaat dus over enorm veel producten. Er zijn erg veel verschillende branches in de detailhandel waar je kunt gaan werken:

- de kleding- en textielbranche, textiel- en kledingzaken, schoenenwinkels

- de levensmiddelenbranche, de slager, de bakker, de supermarkt

- de verzorgende middelen branche, juwelier, apotheek, drogist, opticien

- woninginrichtingbranche, meubelzaak, badkamerspecialist

- huishoudelijke branche, Hema, Blokker

- elektronica branche, witgoedwinkels

- doe het zelf branche, bouwmarkt, verfwinkel

- hobbybranche, tuincentra, muziekwinkels, boek- en kantoorwinkel

Is het wat?

Als je dit voorgaande bekijkt dan kun je je voorstellen dat er enorm veel banen in te vullen zijn in de detailhandel. Lijkt het je wat? Ga dan op het internet zoeken naar de vacatures in de detailhandel.

Heb je hiervoor de opleiding genoten dan zal het niet moeilijk zijn om een leuke baan in een bepaalde branche te vinden. Je zit niet voor een gat gevangen. De banen over de verschillende branches zie je op het internet. Heb je voorkeur voor een bepaalde branche? Dan kijk je natuurlijk allereerst daar. Gaat het je niet meteen in deze branche lukken, ga dan niet bij de pakken neer zitten, maar kies een andere branche. Je krijgt zo ook steeds meer ervaring op de werkvloer en dat zal je helpen op zoek naar je nieuwe baan, die jouw voorkeur heeft.

Een open sollicitatie kun je natuurlijk altijd plaatsen. Zorg ervoor dat je vanuit een andere baan solliciteert dat geeft je meer kansen dan wanneer je thuis zit zonder werk. Inschrijven bij een uitzendbureau is mogelijk, maar ook solliciteren bij een detacheringbureau vergroot je kansen

Omdat er zoveel branches zijn in de detailhandel, die ook in jouw buurt voorkomen, kun je soms dichtbij huis gaan werken. Heerlijk op de fiets en geen files!