Werken in de meubelbranche

Een baan als: Meubelmaker - Meubelbezorger - Meubelverkoper - Eigen Meubelzaak

Ben je opzoek naar een baan in de meubelbranche? Waar moet je dan op letten en wat kun je verwachten? Welke specificaties zijn belangrijk en welke eigenschappen heb je nodig? Hieronder een kleine opsomming van de verschillende beroepen in de meubelbranche.

Meubelmaker

Als je wilt beginnen als meubelmaker heb je natuurlijk wel een bepaalde handigheid nodig en ook een gedegen opleiding. Je kunt niet zomaar een eiken kast of tafel in elkaar timmeren en maar hopen dat deze niet gaat scheuren of zelfs uit elkaar valt! Enkele eigenschappen die je moet hebben: Nauwkeurig kunnen werken, samenwerken met collega's en in teamverband, klantgericht kunnen denken, geduld hebben, ruimtelijk inzicht, goed met getallen kunnen omgaan.

Meubelbezorger

De huidige meubelbezorger moet niet alleen sterk zijn maar ook goed met klanten kunnen omgaan. Vriendelijkheid is bij veel bedrijven een vereiste en zorgt voor dat kleine beetje extra service naar de klant toe. Jij bent ook het laatste gezicht wat de klant ziet, jou zullen ze dan ook als contactpersoon zien en in geheugen houden. Naast deze vriendelijkheid moet je ook sterk zijn en ruimtelijk inzicht hebben. Met een grote kast of tafel kom je niet elke woning zomaar binnen! Veel meubelen moeten tegenwoordig nog afgemonteerd worden bij de klant, als je thuis je IKEA kast nog niet in elkaar krijgt, zal dit zeker geen goede match worden.... Zorg voor een positieve houding en een goede conditie en de klant maar vooral de werkgever zal uiterst tevreden met je zijn!

Meubelverkoper

Tegenwoordig is het een moeilijke periode voor de traditionele meubelverkoper. Eventuele klanten hebben zich al goed voorbereid d.m.v. internet en de nodige review sites. Tevens zorgt internet voor een grote transparantie in de prijzen. Daarnaast zorgt de economische crisis voor prijsdalingen en klanten die op de kleintjes gaan letten. Zorg dus dat je alle ins en outs over je producten weet. Indien er concurrerende meubelzaken die goedkoper zijn met dezelfde producten, jij kunt aangeven waarom jou product absoluut niet minder is. Enkele eigenschappen die je moet hebben: Vertrouwen uitstralen, kennis van je zaken hebben, positieve uitstraling en je klant altijd willen helpen.

Eigen Meubelzaak

Meer informatie over kantoor meubelen & inrichtingen - Meubelzaak